carlijn dorp

Hoge Nood

Wéér is een oudere dame de toegang tot een toilet ontzegd.

Wéér heeft iemand het op straat langs haar benen moeten laten lopen omdat ze niet naar de wc mocht.

Wéér is iemand tot op het bot toe gekrenkt.

En weer is Nederland in rep en roer. Net als twee jaar geleden, toen ik mijn massaal gelezen blog Vernederend plaatste over mijn eigen mensonterende situatie waar ik van top tot teen met poep besmeurd op straat stond.

Op Facebook zie ik dat het nieuwsbericht over de desbetreffende oudere dame al duizenden keren is gedeeld. Nederlanders reageren verbolgen. Woest. Vragen zich massaal af ‘waar de menselijkheid is gebleven’.

Ik zucht. Gelukkig is er al veel in gang gezet.

Diverse patiëntenverenigingen, waaronder de Maag Lever Darm Stichting en de Stomavereniging hebben keihard gewerkt.

Gemeentes raken eindelijk van de noodzaak doordrongen dat er behoefte is aan meer openbare toegankelijke toiletten. Steeds meer winkeliers en horecaondernemers melden hun toilet aan bij de Hoge Nood app waardoor snel en eenvoudig inzichtelijk is waar men gebruik mag maken van het toilet.

Zelfreinigende toiletsystemen worden geplaatst waardoor mensen met hoge nood altijd gegarandeerd de beschikking hebben over een brandschoon toilet. Nog niet alle dorpen en steden zijn even toilet toegankelijk maar we hebben het druk met het bezoeken van wethouders, winkeliers en horecaondernemers. Speciale toilet toegankelijke stickers worden ontworpen en geplakt. Toiletten worden beschikbaar gesteld en geld vrijgemaakt.

Wat ben ik trots en blij dat ik hier aan mee mag werken. Mijn doel en droom komt langzaam uit;

Een Nederland waar niemand meer thuis blijft uit angst niet op tijd een toilet te vinden.

Een Nederland waar niemand zich meer vernederd voelt door een volle broek.

Stop de taboe.

Praat met elkaar over poep en pies. Er is niks lachwekkends of geheimzinnigs aan. Iedereen moet maar niemand weet waar. Stel je toilet beschikbaar. Begin niet direct te ‘ja maren’. Trek geen vies gezicht. Stel je voor dat jouw oude moeder, net als die dame in het nieuwsbericht van top tot teen besmeurd in de bosjes staat, dan praat je wel anders.

Ondernemers, voor iedereen zoals jij en ik:

Meld hier je toilet aan. Vandaag nog!

X Carlijn

Delen is Lief om heel Nederland te bereiken!

 

Foto: Thierry Schut Fotografie

Mijn e-book ‘Papa gaat over de tong’ is uit!

Recente reacties

4 gedachten over “Hoge Nood”

 1. Dag mede Eigenwijsbuikers,
  Wat naar om te lezen zeg: Ongelooflijk!
  In mijn Deventer heb ik mn vaste (nood)plekken: A.H, bieb, Hema etc.
  In een vreemde stad is het vast lastiger, maar als ik zeg dat ik het anders op hun vloer moet laten lopen dan mag ik altijd wel :).
  En wel gewoon vriendelijk blijven natuurlijk.
  Iig Goed Initiatief Carlijn !!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.