woman-6521824_960_720

Poepen doe je thuis!

“Dat ga ik hier echt niet doen hoor. Zo ranzig”

“Ik ook niet.” Zegt de blonde griet vol walging. “Ik vind mensen die dat wel doen echt goor!”

Ik loop achter de twee vriendinnen aan de sportzaal in. Ga toevallig naast ze op de hardloopband staan en hoor zo hun verdere gesprek.

“Mijn moeder zei vroeger altijd al: “Poepen doe je thuis!”

“Vind ik ook, vooral vrouwen!”

Ik spits mijn oren. Eerst verbaasd. Daarna kan ik bijna niet geloven dat ze dit menen. Als je moet poepen, ga je toch? Ophouden is ongezond en slecht voor je darmen. Voorzichtig kijk ik opzij. Zo dom en hooghartig als ze klinken zien ze er niet uit. Ze zijn zelfs best leuk: Fit, jong, strak en vrolijk. Niks mis mee zou je denken. Behalve het feit dat ze vinden dat je buitenshuis niet hoort te poepen.

Het raakt mij niet maar het irriteert mij wel. Want zie ze hier nu staan; nog zo jong en onwetend. Geen enkel benul van de flauwekul die ze uitkramen, notabene naast mij. Want terwijl zij doorbabbelen over alles wat zij ‘niet vinden passen bij een vrouw’ begint mijn stoma te pruttelen en sta ik dus in mijn stomazakje te poepen op de hardloopband.

Ik moet er om grinniken. Ze moesten eens weten….

Mijn gedachten gaan terug naar zo’n jaar of acht geleden. Toen nog lid van een andere sportschool waar ik zo’n drie keer per week kwam voor de yogales. Ook Maribel deed enthousiast mee. Mooie opgestoken grijze haren. Lipjes gestift en de nagels keurig gelakt. Ver boven de zestig maar niemand die het haar zou geven in haar strakke lichtroze pakje. Ze had echter niet door dat er na iedere yogales een bruin vlekje bij haar bilnaad zichtbaar was. De druk op buik en bekken tijdens de les werd haar oudere kringspier blijkbaar te veel. Lucht met wat ontlasting uit het rectum ontsnapte aan haar aandacht.

Iedereen zag het. Week na week. Niemand zei iets. Maar ik, als stomadrager, kon mij haar gêne zo goed voorstellen dat ik haar op een dag aansprak:

“Maribel, er zit een vlekje bij je billen. Vorige week zag ik het ook. Ik wilde je er toch graag op aanspreken want als het mij zou overkomen zou ik het ook willen weten”

“Ach gut! Nee toch!” Ze sloeg haar hand met gemanicuurde nageltjes voor haar gezicht en bedankte mij. Ze had het de afgelopen weken na de yoga les ook al gezien maar niet gedacht dat iemand het had opgemerkt.

De week erna was ze er gelukkig weer. Compleet opgedoft maar deze keer betrad ze de yogales in een gitzwart sportpakje. Net zo strak en charmant als altijd maar niemand zou haar ‘anale ongelukjes’ nog kunnen zien.

Terwijl mannen lachen om elkaars scheten en geuren houden wij vrouwen, met zijn allen in stand dat poep en vrouwen niet samen gaan terwijl er zoveel verborgen ongemak achter ons schuil gaat. Laten wij dat met en voor elkaar maar eens doorbreken door gewoon naar de wc te gaan wanneer we moeten!

Ik poep in ieder geval wel wanneer ik moet. Zelfs hier, op de hardloopband. ūüėČ

X Carlijn

Mijn e-book ‘Papa gaat over de tong’ is uit!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.