man-53899_960_720

Moederziel alleen…..

Vanmiddag ga ik je ontmoeten. Ik ken je nog niet maar ik kijk naar je uit.

Enkele dagen geleden ging mijn telefoon. Mijn coördinator van Mentorschap belde mij. “Carlijn, ik weet dat je al drie cliënten hebt en je kan gewoon nee zeggen maar zou je er een client bij willen? Je zou zo’n fijne mentor voor deze meneer kunnen zijn.”

“Oei…Vier cliënten is wel pittig voor mij met mijn gezondheid. Ik kan niet garanderen of ik wekelijks tijd, energie en de gezondheid heb om deze meneer als mentor te ondersteunen.”

“Dat begrijp ik. Vergeet het maar…”

“Nee.” Zeg ik impulsief. “Stuur zijn gegevens maar op. Ik wil mij even inlezen in zijn dossier en bel je daarna terug.”

Niet veel later komt de mail met zijn dossier binnen. Ik begin te lezen. Kippenvel op mijn armen. Alles om mij heen verstomt.

Je naam is Piet en je bent moederziel alleen.

Tweeënnegentig jaar oud. Geen kinderen ,geen vrienden en zelfs geen kennissen. Je vrouw heeft je onlangs verlaten. Nu zit je daar….aan het einde van je leven zonder netwerk, met geheugenproblemen en zoveel zaken te regelen en organiseren maar niemand die het voor je kan doen.

Er zal vast een hele geschiedenis aan vooraf zijn gegaan. Misschien was je een nare echtgenoot. Misschien heb je lelijke dingen in je leven gedaan en is dat de reden dat mensen niet meer kwamen. Of misschien had je gewoon geen behoefte aan andere mensen. Zo gaat het leven….

Ik heb geen onderdeel uitgemaakt van dat leven en ik zie nu alleen het dossier van een oude broze man. Die mij niets heeft misdaan. Moederziel alleen.

Vanmiddag ga ik je ontmoeten Piet. Ik neem een taartje mee. Doe een vrolijke trui aan en een extra roze pluk in mijn haar. Zo hoop ik je een lichtpuntje te brengen. We gaan samen aan de slag voor een zorgplan met de juiste ondersteuning waardoor jij je minder eenzaam voelt…..

Tot straks!

X Carlijn

Mentor van Suus, Koen, Mia en binnenkort misschien ook van Piet.

#Mentorschap

www.mentorschaphaagenrijn.nl

Mijn e-book ‘Papa gaat over de tong’ is uit!

2 gedachten over “Moederziel alleen…..”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.