pro-CNB9rmTr

Superfan

“Lopie kijkuh?” Dertien jaar geleden dreutelde je door mijn woonkamer richting de tv. Toen nog met een grote achterkant en niet plat op de muur. Je steunde op het tv meubel en wees met je vette kleine vingertjes naar het scherm. Smekend keek je mij aan en zei nogmaals: “Lopie kijkuh?”

“Dat is goed lieverd. Ik zal de DVD van Clown Jopie aanzetten.”

Je schoof je kleine logeer-stoeltje voor de televisie. Ging zitten met je handjes op je knietjes en vol verwachting zei je fluisterend: “Lopie. Lopie.”

Clown Jopie verscheen op het scherm. Zittend in zijn kleine autootje, met zijn groene haren en het liedje Kiwi. Klappend zong je met je hoge stemmetje mee met het refrein. “Ha die Lopie, Lopie hallo. Lopie hallooooo.”

Dertien jaar geleden……

Inmiddels ben je bijna vijftien en geen klein nichtje meer maar een grote nicht Je komt niet meer logeren bij tante Carlijn maar we gaan samen lunchen, winkelen of gewoon wat kletsen over jou en mij.

Na jou kwamen er nog twee nichtjes. Ook zij keken Clown Jopie tijdens onze logeerweekenden en ook zij hebben er net zoveel herinneringen aan als jij. Clown Jopie; hij werd een herinnering voor het leven voor alledrie mijn nichten.

En toen kwam Clown Jopie vorige week naar Maasdijk. Een heus optreden van DE Clown Jopie. Waar ik nog even twijfelde of jij als grote meid dat nog zou wel willen riep je stralend “Ja” toen ik vroeg of je meeging naar Jopie.

En wat raakte je mij recht in mijn tante hart toen ik je ophaalde. Jaren geleden gaf ik je voor de grap een shirt van Clown Jopie. Als herinnering aan vroeger of om in te slapen. Maar nu had je hem aan! Als puber met een clown op je buik. Openlijk op straat. Zonder schaamte maar met Jopie-trots.

Een uurtje later zaten we daar. Tante Carlijn met haar drie grote nichten tussen de peuters en kleuters. Alleen wij zongen alle liedjes uit volle borst uit ons hoofd mee want tja, wij zijn al jaren superfans!

Dat werd beloond. Na afloop een heuse meet&greet met Jopie die net zo onder de indruk was als ik: Een puber met zijn shirt had hij nog nooit gezien.

Maar wat hij niet weet, die puber is niet zomaar een puber. Die puber dat ben jij…. mijn grappige, leuke, humoristische nicht. Ik ben niet alleen superfan van Clown Jopie maar nog meer van jou! ūüėČ

X Carlijn

Mijn e-book ‘Papa gaat over de tong’ is uit!

Recente reacties

1 gedachte over “Superfan”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.