20230106_120716

Pareltje

Een beetje verlegen kijkt ze mij aan. Vrolijk lachend maar een tikkeltje onzeker.

“Wat wilt u drinken?”

“Ik zou wel een cappuccino lusten en voor mijn vriendin een gember thee, alsjeblieft.”

“Oke.” Een beetje onhandig kijkt ze van mij naar Corrine, haar stagebegeleidster.

“Heel goed Gwen. En wat vraag je dan nog meer?” Zegt Corrine geduldig.

Ze denkt even na. Kijkt omhoog.

“Oja. Wil je dan…. Eehm. Havermelk of gewone melk?”

“Ik wil mijn cappuccino graag met gewone melk. En een plakje verse cake erbij, alsjeblieft.” Antwoord ik.

Ze gaat aan de slag. De bonen worden gemalen. En terwijl de melk wordt opgeklopt struinen mijn vriendin en ik langs de cadeauwand. Het Nederhofje is niet alleen een mooie plek waar je verse koffie en thee kunt drinken, maar ook kopen. Hier werken mensen met een beperking. Ze leren koffie branden, malen en inpakken. Ze stellen cadeaupakketten samen voor babyshowers en Valentijnsdag, maken theezakjes met mooie teksten of cadeaubonnen met een mooie mok. Voor ieder wat wils.

Hier, in het oudste Hofje van Honselersdijk, wordt hard gewerkt. Zo ook door Gwen, die hier stage loopt en op de Herman Broerenschool zit.

De koffie is klaar. Een stokje met verse gember steekt uit de theemok. Twee dikke plakken zelfgemaakte cake ernaast. We rekenen onze zojuist uitgezochte zak koffiebonen en onze traktatie af.

Enkele minuten later zitten we buiten op een bankje. Op vakantie in ons eigen dorp. We genieten van de smaakvolle koffie en de verrukkelijke cake met de winterzon op ons gezicht. Mijn vriendin, met haar ogen gesloten, genietend in de zon slaakt een diepe zucht.

“Wat een pareltje…” Fluistert ze. Ze maakt haar zin niet af. Ik voel precies wat zij bedoelt. Hier staat de tijd even stil. Hier is het genieten. Gewoon van het moment, de oprechte aandacht en van de kansen die de mensen hier krijgen.

Een pareltje gerund door pareltjes!

X Carlijn

Delen=Top!

Ga ook eens een kijkje nemen bij ’t Nederhofje. Of koop er eerlijke, echte Westlandse cadeaus voor je vrienden en familie. Kijk voor meer informatie en de openingstijden op www.nederhofje.nl

Mijn e-book ‘Papa gaat over de tong’ is uit!

1 gedachte over “Pareltje”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.