doctor-5707722_960_720

Billetjes in de lucht

“Probeer te ontspannen, Carlijn.”

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik adem rustig in. Tel tot vier en adem weer uit. Ik lig op mijn buik met mijn billen ontbloot in de operatiekamer. Nog geen twee maanden geleden lag ik hier ook. Er gaat een groen laken over mij heen. De arts legt zijn hand op mijn schouders.

“We gaan het weer net zo doen als twee maanden geleden. Ben je er klaar voor?”

Ik knik.

Alhoewel ik na mijn darm operatie van 2011 met pijn heb leren leven, nam de zenuwpijn in mijn bekken het laatste jaar toe. In september ging ik terug naar mijn ‘pijn-arts’ en een week later lag ik al hier, in dezelfde operatie kamer als nu. De arts besloot om een zenuw-wortel-blokkade met röntgendoorlichting uit te voeren. Simpel gezegd; Een naald tot diep in de aangedane zenuw in mijn stuit, een dosis corticosteroïden er in en vervolgens hopen dat de zenuw de pijn niet meer door zou geven aan mijn hersens.

Zo gezegd, zo gedaan. Althans, voor de arts die hier voor gestudeerd heeft. Ik zou het niet durven.

Een akelig herstel volgde maar….Halleluja. Wat een wonder! Na jaren ‘kiespijn in mijn kont’ bleek het te werken. Voor het eerst in lange tijd kon ik weer slapen, pijnvrij zitten en zelfs weer vijf kilometer achter elkaar fietsen.

“Dokter, U bent mijn held. Ik kan u wel zoenen!” Zei ik toen de dokter bij de controle afspraak vroeg hoe het ging. Zijn wangetjes kleurden er rood van. Daarna herpakte hij zichzelf en zei direct:

“Hoho Carlijn. Niet te enthousiast. Het kan een tijdelijk effect zijn. Je hebt Chronische zenuwpijn en die gaat nooit meer weg. Ik heb alleen het pijnsignaal lamgelegd waardoor je het nu niet voelt. Niets overbelasten anders is de pijn heel snel weer terug.”

Hij kreeg gelijk.

Want nu, twee maanden later lig ik hier weer met mijn billetjes in de lucht.

Ik verbijt de pijn van de naald diep in mijn zenuw. Ik adem rustig in. Schouders laag. Ogen ontspannen dicht. Ik bereid mij mentaal voor op de eerste nare weken na de ingreep en wens heel hard dat ik daarna weer net zo lekker slaap, zit en fiets als enkele maanden geleden.

Maar dan hopelijk voor een langere periode….

X Carlijn

Mijn e-book ‘Papa gaat over de tong’ is uit!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.