woman-4941164_960_720

Gratis aardigheid

“Verdomme.” Ik vloek hardop. Zit achter mijn laptop. Ik ga terug naar de homepage van Bol.com

Bestelling weg. Winkelmandje leeg. Boos kijk ik naar het scherm.

Zojuist heb ik een boek besteld wat niet lukte maar nu staat mijn cadeaubon op €0 terwijl ik een saldo had van €25. Ik check het nogmaals. Geen actieve bestelling. Daar gaat mijn tegoed en het boek dat ik zo graag wilde.

Ik start de chat op met de klantenservice van Bol.com.

“Dag Carlijn. Wat kan ik voor je doen?”

Ik leg gefrustreerd uit dat mijn bestelling niet is gelukt en dat mijn cadeaubon nu op €0 staat.

“Ik begrijp dat dit vervelend is. Ik ga het even voor je uitzoeken. Ga je nog iets leuks doen vandaag? Groetjes Sinem.”

Ik kijk verbaasd naar mijn scherm.

‘Wat nou; ‘wat leuks doen’, denk ik in eerste instantie geïrriteerd. Tot er een voorzichtige glimlach doorbreekt en ik deze vriendelijkheid wel kan waarderen. Ik vertel dat ik mijn boosterprik ga halen en daar blij om ben.

‘Succes er mee. Ik moet nog even wachten. Hopelijk heb je niet veel last van.’

Weer grinnik ik. Wacht geduldig op het verdere antwoord.

‘Het is gelukt hoor. Vanmiddag staat je saldo weer op €25 en kan je de bestelling alsnog doen. Mocht er toch iets mis gaan dan hol ik er voor je achteraan.’

Weer glimlach ik. Zie Sinem al rennen door de grote Bol.com fabriek. Op zoek naar mijn cadeau kaart en boek. Er volgt een leuk gesprek. Zomaar, met deze onbekende op een donderdagmorgen die zo kil en koud begon.

“Zeg maar tegen je werkgever dat je mij fantastisch hebt geholpen. Ik was zo geïrriteerd dat het niet lukte met mijn bestelling maar dankzij jouw vriendelijkheid zit ik nu met een glimlach achter de computer.”

“Geweldig om te horen Carlijn. Dankzij jou heb ik nu ook een brede glimlach. Bedankt voor je positieve energie en als iets niet lukt: Mijn deur staat altijd voor je open!”

Fluitend sluit ik de computer af. Zo simpel kan het zijn. Een beetje aardigheid. Zomaar onverwachts een positief moment. Plotseling ben ik mij bewust hoe ik deze simpele gesprekjes mis door de Corona-stilte.

Vandaag heeft deze onbekende Sinem van Bol.com met wat gratis aardigheid mij weer doen glimlachen. Dankjewel!

X Carlijn

Deel je mee? Hoe leuk zou het zijn als dit berichtje Sinem bereikt zodat ze ziet dat haar vriendelijkheid vanachter haar scherm écht gewaardeerd wordt!

Mijn e-book ‘Papa gaat over de tong’ is uit!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.