girl-5321964_960_720

Bijna Blootje

‘Sta ik hier. Bijna naakt in een vreemde slaapkamer!’

Ik kruis mijn armen een beetje beschaamd voor mijn buik. Ze rijkt mij de jurk aan.

“Dankjewel” Mompel ik. Ik trek hem over mijn hoofd. De stof valt soepel over mijn lijf en plotseling voel ik mij een wonderschoon prinsesje.

Met wat zenuwen reed ik vanmorgen naar dit huis. Ik had een mooie jurk gezien op Marktplaats maar vond hem eigenlijk te duur voor een tweedehandsje. “Koop hem nou maar,” zei mijn vriend. “Hij hoort helemaal bij jou! Krijg je hem van mij voor je verjaardag.”

Ik nam via de chatfunctie van Marktplaats contact op met de verkopende dame. Vroeg naar de taille maat, de lengte en rekbaarheid van de stof. Legde uit dat ik de jurk heel mooi vond maar ook twijfelde over de maat en pasvorm wegens mijn buik die door operaties wat uit vorm is.

“Meis, kom hem maar passen hoor. Geen enkel probleem.”

Passen? Een jurk van Markplaats? Na wat twijfel besloot ik het te doen. En nu sta ik hier. In de slaapkamer van een vreemde vrouw. Bijna in mijn blote kont.

Ik draai een rondje voor de spiegel. De panterprint en rode rozen zwiepen in het rond. Ik ben op slag verliefd.

“Prachtig. Een echte La Dress en hij zit je als gegoten.” Zegt de lieve dame net zo stralend als ik.

We rekenen af. Zo blij als een kind rijd ik naar huis met mijn volwassen prinsessenjurk naast mij. Ik hang hem aan een hangertje aan de gordijnrails in de woonkamer. Zo kan ik er de hele dag naar kijken.

Die avond komt er een berichtje binnen via Marktplaats van de aardige dame.

‘Dag Carlijn. We hadden zo’n leuk gesprek. Ik heb een tasje vol met mooie merkkleding die ik niet meer draag en ik gun het jou. Kom maar passen hoor.’

‘Kan ik dat zomaar aannemen?’ Denk ik beschaamd. Maar ik ga overstag want ik voel vooral het lieve oprechte gebaar! En zo ben ik, een weekje later, weer terug bij de aardige Marktplaats dame. Deze keer inclusief een kopje koffie. Een onverwachte ontmoeting die ik nooit meer zal vergeten: Voor de tweede keer in een week tijd bijna in mijn blootje bij de Marktplaats dame!

X Carlijn

In de tas zitten mooie lamswollen truien en een vest van het merk l’Argentina in maat M, te smal in de taille voor mij. Wie kan dit goed gebruiken, houdt van deze klassieke stijl en kan ik hier blij mee maken? Zo wordt het mooie gebaar van de onbekende Marktplaats dame weer doorgegeven!

Mijn e-book ‘Papa gaat over de tong’ is uit!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.