IMG-20211031-WA0011[38280]

Nep Piet

“Het is een échte nep Piet hoor.”

“Ja dat denk ik ook!”

Ze zitten samen op de bank. Zeven jaar oud. Vieze snoetjes en smoezelige kleren van het buiten spelen. Sokken gedraaid aan hun voetjes en handjes vol met pepernoten.

“Kijk. Hij heeft die vegen.” Roept mijn bonuszoontje.

“Ja dan is hij echt wel nep!”

“Ooh echt? Waar zie je dat dan aan?” Vraag ik zogenaamd verbaasd.

“Nou.” Zegt zijn vriendje vol overtuiging. “Piet is altijd heel zwart als hij door de schoorsteen komt. En Piet is een beetje zwart of met roetvegen als hij soms door de schoorsteen komt. Maar deze. Kijk… Deze!!!!”

Hij staat op. Rent naar de tv en wijst Piet aan.

“Kijk deze!” Zegt hij nog een keer heel driftig.

“Die heeft wel vegen maar het zijn NEP vegen.” Hij articuleert het woord uitbundig.

“Wij moeten van hem denken dat het vegen van de schoorsteen zijn maar het zijn gewoon andere vegen. Ze zijn nep! Het is een Nep Piet.”

Hij kijkt mij aan alsof hij zojuist een driedubbele moordzaak heeft opgelost.

“Zo zo. Dat is heel wat. Dat wist ik allemaal niet.” Zeg ik geschokt.

Ze zitten weer naast elkaar. Turend naar de tv.

“Weet Sinterklaas dat denk je?” Vraagt mijn bonuszoontje aan zijn vriend.

“Dat weet ik niet.”

“Misschien moeten wij Sinterklaas laten weten dat Piet nep is?”

Ze bedenken een plan. Overleggen als grote volwassen mannen in een bestuursvergadering. Ze zijn er over uit. Er gaat een brief in hun schoen die dichtgeplakt is en die alleen de echte Sinterklaas open mag maken. Niet de Nep-Sint want die laat het dan weer lezen aan de Nep-Piet.

Ze lijken te spreken in hun eigen taal, op een ander niveau. Ik zit vol concentratie en met een hoop fantasie stiekem mee te luisteren om het te begrijpen.

Maar gelukkig gaat het er niet om of ik het begrijp. Als zij dat maar doen. Wat heerlijk om voor het laatste jaar nog twee gelovige jochies in huis te hebben; vol in hun eigen waarheid van complot theorieën en nep pieten. Mijn Sinterklaasfeest kan niet meer stuk!

X Carlijn

Fijne Pakjesavond allemaal!

Mijn e-book ‘Papa gaat over de tong’ is uit!

Recente reacties

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.