woman-6253060_960_720

Geen zin

Ik hol door de regen naar haar woning. Word vriendelijk verwelkomt door haar begeleiders.

“Suus zit in haar kamer. Ze is wat stil vandaag maar ze zal het leuk vinden je te zien.”

Zachtjes klop ik op haar deur. Kom rustig binnen.

“Ha Suus. Hoe gaat het met je?”

Ze kijkt op van haar Ipad en kijkt mij emotieloos aan.

“Heb je zin om mee te gaan naar de Action?”

Ze kijkt weer naar haar Ipad. Snuift met haar neus en zegt op harde, zekere toon:

“Ik heb vandaag geen zin in jou!”

Ik schrik. Mijn wenkbrauwen schieten zelfs wat omhoog. Geen idee wat ik hier op moet antwoorden.

“Oooh…”Stamel ik. “Geen zin in mij of geen zin om weg te gaan?”

Weer kijkt ze op. Het lijkt of ze dwars door mij heen kijkt. Ze zucht met een geïrriteerde uitdrukking op haar gezicht.

“Allebei niet!” Antwoordt ze nors. Ze kijkt weer naar haar Ipad.

Ik zwijg. Van verbazing. Volledig verbouwereerd. Meent ze dit of spreekt haar verstandelijke beperking hier? Ik denk er even over na en moet er ook om grinniken. Niet eerder heeft zij zich van deze kant laten zien. Ze is altijd volgzaam. Soms wat stil maar dan hobbelt ze achter mij en mijn plannen aan. Dan vraag ik mij af of ze het eigenlijk wel leuk vindt.

Vandaag hoef ik daar niet aan te twijfelen.

Ze heeft geen zin in mij.

Duidelijker kan niet.

“Vind je het wel leuk als ik even een kopje thee voor ons zet en je nagels lak?”

Ze zet haar Ipad uit. Legt hem zuchtend naast zich neer.

“Nee ook niet.” Deze keer blijft ze mij strak, bijna uitdagend aankijken.

“Oké. Duidelijk. En helemaal prima. Jij mag aangeven wat je wel of niet wilt, daar ben ik je mentor voor. Dan kom ik volgende week gewoon weer terug en misschien heb je dan wel zin om weg te gaan. Is dat een goed idee?”

Ik zie iets flikkeren in haar oogopslag. Is het verbazing, geruststelling of had ze deze reactie niet verwacht? Ze pakt haar Ipad weer op en zondert zich zonder nog iets te zeggen af achter haar scherm.

“Doei meissie. Tot volgende week. Fijn dat je zo eerlijk was!” Pers ik er geforceerd uit.

Ik ren door de regen terug naar mijn auto. Hopelijk heeft ze volgende week wél zin in mij!

X Carlijn #MentorschapHaagenRijn

Mijn e-book ‘Papa gaat over de tong’ is uit!

Recente reacties

1 gedachte over “Geen zin”

  1. Mooi beschreven Carlijn. Een onverwachte reactie van Suus, jouw eigen reflectie en de volledige acceptatie dat Suus zelf haar keuzes maakt. Voor een mentor is het van belang een cliënt zo goed mogelijk te leren kennen, en bij deze heeft Suus jou weer verrast. Prachtig toch

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.