girl-447708_1280

Jippie!

“Puppy opvoeding?” Ze leest de titel voor. Haalt het boek uit de cadeau verpakking. Haar blik gaat van mij naar haar vader.

“Wat is het?” Vraag ik neutraal.

“Een boek over hoe je hondjes moet opvoeden.” Zegt ze in verwarring, terwijl ze het mij laat zien. Alsof ik het zojuist niet zelf heb ingepakt. Inmiddels begint er iets te dagen zie ik aan haar gezicht.

“Waarom zouden jullie dat nou krijgen?” Vraag ik met een glimlach.

Ze kijkt naar haar broertje. Haar broertje kijkt mij afwachtend aan. Hun vader grinnikt liefdevol.

“Voor eeh…” Ze durft het amper uit te spreken. “Zo’n boek is toch voor mensen die een hondje krijgen?” Haar blik schiet weer van haar vader naar mij. Plotseling springt ze overend.

“Een hond! Een hond! Krijgen we een hond?“ Ze gilt en danst door de kamer.

“Ja!” Roep ik. “We krijgen een puppy!”

Ze vliegt haar vader in zijn armen. Rode wangen van spanning. Haar broertje springt bij mij op schoot. Tranen van geluk.

“Mijn liefste wens!” Zegt ze dankbaar.

“Die van mij ook schat. Zoals je weet wandel ik zo’n veertig kilometer per week. Gekscherend zeg ik altijd dat ik mijn denkbeeldige hondje uit laat. Over een half jaar kunnen we er eindelijk echt op uit met onze viervoeter.”

Van huiswerk maken is opeens geen sprake meer. We voelen ons allemaal hysterisch blij. En tegelijkertijd een beetje gespannen want het opvoeden van een puppy wordt een dagtaak, dat onderschatten we niet. Toch zijn we er van overtuigd dat wij dat samen kunnen. Gebroken nachten. Midden in de nacht op slippers naar buiten voor een plas. Puppycursus. Puppyziektes. Gedrag aanleren of, nog moeilijker, afleren. Deze zomer geen vakantie maar rustig wennen aan ons nieuwe gezinslid. We zijn opeens reuze druk met alle voorbereidingen.

We slepen hondenboeken mee naar huis. Worden lid van Facebookgroepen van mensen met een hond met ‘ons’ ras.  We voelen ons enorm onwetend maar tegelijkertijd gaat er een wereld voor ons open. Nu al! En ze is nog niet eens geboren.

We hebben gezinsoverleg over de naam van ons teefje. Saartje is te soft. Miep te knullig. Tut niet zo netjes. Floor te saai. En dan zijn we het opeens allemaal eens.

“Jaaaaaa!” Roepen we in koor. Jippie! We kunnen niet wachten op onze toekomstige viervoeter: Jip!

X Carlijn

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Mijn e-book ‘Papa gaat over de tong’ is uit!

Recente reacties
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Plaats een reactie