Panty pushers

Panty Pushers

“Op het randje maar voor het goede doel. Doe je mee?”

Ik lees de mail nog eens. Snap niet precies waar ik voor word gevraagd dus ik pak de telefoon en bel de vrouw die mij heeft gemaild.

“Hé Carlijn. Tof dat je belt. Ik heb je gemaild met de vraag of je model wilt staan voor Panty Pushers. Bedacht door Sarah die bij ‘Over Winnaars’ op RTL4 komt. Sarah heeft MS en is een jaar lang gevolgd door RTL4 wegens haar stamceltransplantatie. Het gaat nu hartstikke goed met haar. Ze heeft zichzelf een doel gesteld; iedereen laten zien dat een beperking je nooit hoeft te hinderen in je dromen. Sarah gaat een panty lijn opzetten, Panty Pushers. De opbrengst gaat ze investeren in hippe hulpmiddelen voor mannen en vrouwen met een beperking. Ze wilt graag dat de modellen zelf een beperking hebben. Dat bracht ons bij jou. Zou je mee willen werken met je stoma?”

Voor goede doelen ben ik altijd in. Maar jeminee. Met mijn lelijke buik?

“Moet dat bloot?” Vraag ik verlegen, bijna preuts.

“Zo bloot als jij wilt. Als je iets niet wilt laten zien dan niet.”

Fuck it. Ik ga het gewoon doen. En zo rijd ik een week later naar een prachtige locatie in Driebergen. Ik maak kennis met acht jonge vrouwen. De een met een hersentumor, de ander zonder been, met brandwonden en een dwarslaesie. Na tien minuten zie ik het niet meer. Ik zie oersterke vrouwen. Die uitdagend aan de camera laten zien dat ze zoveel meer zijn dan hun beperking. Ze stralen kracht en passie uit. Ik krijg de zenuwen. Wist niet dat dít de bedoeling was.

Dan is het mijn beurt. Ik kan het niet zo goed. Ik ben een Hollandse lachebek en wil steeds lachen naar de fotograaf. Spannend of erotisch de camera inkijken is niet zo mijn ding en pakt denk ik uit als een strenge verzuurde SM-blik. Geeft niets. Alles voor het goed doel. Ik vraag nog even vriendelijk en onzeker of mijn lelijke operatie buik wat gefotoshopt kan worden. Dat vind niemand nodig.

Na een dag verwend te zijn door visagisten en stylisten rijd ik vol adrenaline naar huis. Wat was het tof. Ook al was ik niet de mooiste en maakte al die piepjonge strakke lijven mij best een beetje onzeker, ik heb het maar mooi geflikt! Totaal uit mijn comfortzone. Mijn onzekerheden opzij durven zetten voor het goede doel. En het is gelukt, want vandaag voelde ik mij even super sensueel, ondanks mijn beperking!

X Carlijn

Kijk je mee naar Sarah in ‘Over Winnaars’? Woensdagavond 28 oktober 21.20 uur is het uitgezonden op RTL4. Terug te kijken op Videoland.

#pantypushers

www.panty-pushers.com

Mijn e-book ‘Papa gaat over de tong’ is uit!

3 gedachten over “Panty Pushers”

 1. Wat ben ik super trots op mijn sterke, knappe, sexy, stoere maar vooral lieve vriendin!
  Petje af voor wat jij weer even geflikt hebt! En wat is je foto hot! You go girl! Die panty’s vliegen dalijk de deur uit. En wat goed ook van al die andere sterke vrouwen die hebben meegedaan!

  Beantwoorden
 2. Hoi Carlijn! Wat goed dat je dit hebt gedaan! Je bent inderdaad één brok power! Ik heb het flitsende filmpje gezien maar moet het programma nog terugkijkenHeb alleen nog één vraagje: hebben ze die panty’s ook voor de wat oudere dames? ..in deze durf ik niet te lopen hoor! Maar zonder dollen: een enorm leuk initiatief en ik wens jou en de andere meiden veel succes

  Beantwoorden
 3. Niemand anders kan in deze situatie er de kracht uithalen zoals jij. Heel mooi. Super stoer dat je het gedurft hebt. Al had ik niet anders verwacht. Mooi dat er ook vanuit deze hoek aandacht komt.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.