boy-129505_1280

Op avontuur

Een zacht gesnik uit zijn kamer. Ik sluip over de gang. Midden in de nacht. Zachtjes duw ik zijn deur open. Naast het zoontje van mijn vriend ligt zijn vriendje. Huilend. Vijf jaar oud. Na een dag vol pret en plezier blijkt logeren toch spannender dan hij dacht. Hij mist zijn mama en zijn zus. Ik troost. Stel hem gerust. Maar niemand kan dat beter dan zijn eigen mama dus hij blijft er bij: “Wil je alsjeblieft mijn mama bellen? Ik wil zo graag naar huis.”

Een appje naar zijn mama die binnen vijf minuten op de stoep staat. Opluchting in zijn oogjes. Dat het logeren niet de hele nacht gelukt is geeft helemaal niets. Daar ben je tenslotte vijf voor.

Ik sluip weer naar boven. Daar zit die kleine blije stuiterbal rechtop in bed. Hij kletst er op los. Klaarwakker. Niet alleen hij maar ik ook.

“Volgens mij lukt slapen nu niet meer. Wat denk je er van? Het is vakantie, we hebben morgen een lege agenda dus, zullen we op avontuur gaan?”

“Morgen?”

“Nee nu! Het is half vier ’s nachts.”

Zijn blauwe ogen kijken mij nieuwsgierig en vol ongeloof aan. “Je maakt een grapje toch?”

“Nee hoor ik meen het. Kom. We gaan naar het park en naar de speeltuin. Trek je kleren aan dan maak ik een picknicktasje.”

Vijf minuten later openen we de deur. Pikkedonker. Sterren aan de hemel. Hij staat gespannen, met grote verwonderde oogjes naast mij.

“Gaan we het echt doen?“

“Tuurlijk.”

Ik fiets naar het park met mijn blije stuiterbal achterop. We komen een postbode tegen die mij aankijkt alsof ik een kind ontvoer. Ik kan het hem niet kwalijk nemen, ik zou hetzelfde denken als ik ons hier zag fietsen.

We schommelen. Klauteren. Rennen door het donkere park en ploffen hijgend met onze rug tegen een klimrek op de grond. Hij tussen mijn benen, dicht tegen mij aan. We drinken gulzig onze Fristi en eten smikkelend van de Sultana koekjes.

“Wat een avontuur! Ik vergeet dit noooooit meer.” Zegt hij zachtjes maar vol overtuiging.

Ik kus zijn kruin. “Goed zo. Dat was ook precies de bedoeling!”

Tien minuten later ligt hij weer in bed. Valt direct in slaap. Alsof er niets is gebeurd….

Carlijn

Mijn e-book ‘Papa gaat over de tong’ is uit!

2 gedachten over “Op avontuur”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.