car-1577048_1280

In de Bonus

“Wil je even helpen met mijn veters?”

“Tuurlijk Dylan.” Hij steekt zijn voetje naar mij uit. Benen vol blauwe plekken zoals al die jochies in de kleuterklas dat hebben.

“Dankjewel.” Dylan holt weer naar het zoontje van mijn vriend. Hij heeft vandaag een klasgenootje te spelen. Ze picknicken samen in de speeltuin. Kleedje mee. Drinken mee. Twintig autootjes uit zijn kamer verspreid door de hele speeltuin. En natuurlijk een ijsje.

Ik zet koffie. Neem plaats in de tuin en hoor ze samen spelen. De één heeft een Tesla, de ander een Ferrari. De Ferrari rijdt driehonderd maar de Tesla gaat nog harder. Met drie uitlaten. En een turbo knop.

Jongens taal. Ik grinnik om hun onschuld en het gebroem-broem-broem uit de speeltuin.

“Eigenlijk moeten we ook nog een garage hebben.” Zegt vriendje Dylan.

“Die heb ik! Die staat op mijn kamer.”

“Zullen we aan je moeder vragen of we daar buiten mee mogen spelen?”

“Dat is mijn moeder niet.”

Mijn hartje krimpt in één. Niet makkelijk voor hem om steeds weer opnieuw uit te moeten leggen wie ik ben.

“Carlijn is mijn bónusmoeder.” Hoor ik hem opeens parmantig zeggen.

Mijn wenkrauwen schieten verbaasd omhoog. Bonusmoeder? Waar haalt hij dát vandaan? Dat zeggen we hier echt nooit! Niks zo verrassend als een kleuter. Wij zeggen altijd dat ik gewoon Carlijn ben, de vriendin van papa. Ze hebben tenslotte al één mama en één papa die beiden uitstekend en liefdevol voor ze zorgen. De titel vader en moeder is uiteraard voor hen. Gewoon Carlijn zijn is genoeg.

“Bonusmoeder?” Zegt het vriendje op nieuwsgierige toon. Hij valt even stil.

“Maar,” zegt hij weifelend en ernstig. “Was Carlijn in de Bonus dan?”

Ik kan zijn antwoord niet verstaan maar barst in lachen uit. Zie mijzelf al in de schappen liggen met een bonus sticker op mijn kont. En als je mij koopt krijg je ook nog extra airmiles, kristalzegels en korting op de Efteling. Ik grinnik om mijn eigen grap.

Ach, ergens heeft dat vriendje wel gelijk. In de bonus krijg je veel voor weinig. Zo is het hier ook; een hele hoop aandacht en het kost niets extra’s. Misschien was ik dus inderdaad wel in de bonus. 😉

X Carlijn

Mijn e-book ‘Papa gaat over de tong’ is uit!

Recente reacties

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.