karlijn buik

Lief dwarsliggertje

Mijn ogen schieten naar de klok. Nog een half uurtje. Dan ben jij er.
Ik stuur je mama een whats appje. Vraag hoe het gaat.
Mama is wat gespannen. Vindt het een gek idee dat jij er straks opeens bent. Niet zoals bij je zussen met een natuurlijke bevalling maar met een keizersnede want je bent een klein dwarsliggertje. Afgelopen week besloot je plotseling in mama’s buik een salto te maken. Nu lig je daar. Gekanteld. Lekker eigenwijs.

Afgelopen januari, tijdens de verjaardag van je zus, keek ik jouw mama in haar ogen en zei: “Wow. Ben jij zwanger?”
Ze werd rood. Begon wat te stamelen. Trok mij mee de gang in.
“Hoe weet jij dat?”
“Geen idee. Je kijkt zo…anders ofzo.”
“Ssssttt. Ik weet het pas sinds twee dagen. We krijgen een derde!”
We gingen terug rekenen. Barstten in lachen uit. Kwamen tot de conclusie dat jij verwekt bent tijdens ons weekendje weg. Daar hadden papa en mama eindelijk weer eens tijd voor elkaar en na de nodige wijntjes als vrienden onderling besloot jij dat dit het moment was.

Wat kijken ze naar je uit. Hun derde spruit.
Papa moest flink aan de slag. Kamertjes werden verbouwd. Muurtjes gemetseld. Behangen kan hij als geen ander dus elke muur kreeg zijn eigen design. Je zussen verhuisden naar zolder. Opa legde een vloer. Papa werkte zich uit de naad om alles op tijd klaar te krijgen voor jouw komst terwijl mama aanwijzingen gaf. Het was een drukke zomer in huize Robbemond.

Nog 20 minuutjes. Papa stuurt een foto vanuit het ziekenhuis. Mama met ontblote buik wachtend in bed.
Lief klein meisje. Nog even en je ligt in mama’s armen. Je had geen beter gezin kunnen treffen dan papa Armand, mama Karlijn en jouw lieve zussen Fien en Keet. Wat maak jij jouw familie af en compleet. En wat kijken jouw ooms, tantes, neefjes, nichtjes en opa’s en oma’s naar jou uit. Ook wij, vrienden voor het leven, kunnen niet wachten om jou te zien.

Dus lieve dwarsligger. Kom maar gauw. En maak deze wereld een stukje mooier met jouw komst. Er wordt vol liefde op jou gewacht door twee dankbare, gelukkige en knotsgekke ouders.

X Carlijn

Naschrift: Op 02-09-2019 is Soof geboren! De derde gezonde dochter van Armand en Karlijn.

Foto: Thierry Schut Fotografie

Mijn e-book ‘Papa gaat over de tong’ is uit!

1 gedachte over “Lief dwarsliggertje”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.