beard-2326422_1280

Charmante mannen

Aan de arm van haar dochter komt ze het restaurant in geschuifeld. Staat even stil. Kijkt om zich heen en wijst naar het tafeltje naast mij. Ze schuifelen verder. Mijn kant op. Ik doe alsof ik aandachtig de krant lees. Haar dochter helpt haar uit haar mantel. Schuift haar stoel naar achter. Haar moeder neemt plaats. Kijkt verrukt om zich heen.

“Altijd fijn om weer bij van der Valk te zijn.” Ze opent de menu kaart.

Ik wacht op mijn afspraak. Het is druk. Bijna alle tafels zijn bezet. Opengeklapte laptops staan op de tafels om mij heen. Mensen zijn druk in overleg. Het nieuwe flexibele werken.

“Wat kan ik voor u schenken?” Vraagt de serveerster aan de oude dame en haar dochter.

“Voor mij graag een thee. Earl Grey alstublieft. Met een beetje honing. En voor mijn dochter graag zo’n opgeklopte melk koffie.”

“Een cappuccino bedoelt mijn moeder. En graag twee appelpuntjes met slagroom er bij.”

“Enig he Annabel?” Hoor ik de oude dame zeggen.

“Wat bedoel je, mam?”

“Als ik vroeger met je vader bij van der Valk kwam zaten er voornamelijk families. Wat leuk om te zien dat hier tegenwoordig ook bevriende mannen afspreken om een kopje koffie te drinken met elkaar. Wat een keurige heren. Zeer charmant. Allen in pak en zo amicaal. Dat had je vroeger niet. Toen dronken alleen vrouwen koffie met elkaar”

De thee, koffie en gebakjes worden gebracht.

Ik kijk om mij heen. Zie wat zij bedoelt. Al die keurige mannen. Aan de koffie. Ontspannen kletsend over het leven, sport en de kinderen thuis. Zo lijkt het.

In werkelijkheid zijn ze druk aan het werk. Nemen begrotingen en projectvoorstellen door.

Ik laat haar graag in de waan van de geschiedenis: Toen mensen nog naar restaurants gingen ter ontspanning. Om het leven van alledag door te nemen en te praten over de tand des tijds. Niet om de zoveelste target binnen te slepen.

Een uurtje later schuifelt ze aan de arm van haar dochter het restaurant weer uit. Nieuwsgierig spiedend naar alle charmante mannen om haar heen. Als een echte dame knikt zij ze gedag.

Het tafeltje naast mij wordt bezet door drie heren.

In pak. Met laptops.

Net zo charmant als al die andere kletsende, koffie drinkende mannen 😉.

 

X Carlijn

Mijn e-book ‘Papa gaat over de tong’ is uit!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.