ballast

Ballast

“Echt Carlijn. Ik heb geen hoofdpijn meer. Na jarenlange migraine en medicatie ben ik er na drie behandelingen al een maand vanaf!”

Met grote ogen van opwinding kijkt ze mij aan.

“Ik hoor alleen maar goede verhalen over hem. Wie weet kan hij ook iets voor jou betekenen?”

Via Google zoek ik hem op. Magnetiseur. Nog geen 10 minuten bij mijn woonplaats vandaan.

Ik scrol over zijn website. Een grote button met ‘maak een afspraak’ verschijnt. Ik neem een spontaan besluit. Vul mijn naam en telefoonnummer in. Meer is niet nodig. Overmorgen kan ik al terecht.

Twee dagen later rijd ik wat gespannen naar Wateringen.

Ik word vriendelijk verwelkomd. Hij kijkt mij doordringend aan. Als ik een winkeldievegge of moordenaar was zou ik zweren dat hij kon zien wat ik op mijn kerfstok had. Als nuchtere meid uit een gezin wat verre staat van alternatieve geneeswijze weet ik niet wat ik kan verwachten.

“Wat een ballast voel ik bij je. Geleefd verdriet. Lichamelijke pijn. Ik was er voor je komst al niet lekker van. Laten we rustig beginnen.”

Met mijn kleren aan neem ik plaats in zijn stoel. Wonderwel ontspan ik langzaam. Zonder dat hij mij aanraakt beweegt hij zijn handen langs mijn nek, armen en hoofd. Knipt in zijn vingers. Bij mijn schouders voel ik plotselinge warmte. Intense hitte. Enkele minuten later strijkt hij met zijn handen langs mijn arm. Rillingen. Koud. Kippenvel. Bbbrrr. Alsof zijn handen vrieskou afstralen.

Hij omschrijft mijn klachten zonder dat ik er over heb verteld. Hij zucht. Gaapt. Snift en beeft. Ik breng heel wat teweeg zegt hij.

Mijn lijf tintelt en gloeit. Alsof iemand met een veertje over mijn huid strijkt. De vervolgafspraak wordt gemaakt.

Ik zal mijn leven lang onder behandeling blijven in klinische ziekenhuizen maar we zijn meer dan een zak organen in een omhulsel van huid en haar. We stapelen en stapelen. Ballast van een geleefd leven in ons hoofd en lijf.

Mogelijk blokkeert die ballast mij? Geen idee of ik het ‘geloof’.

Maar wat zou het geweldig zijn als iemand inderdaad mijn energie weer laat stromen. Ruimte maakt. Lichter in hoofd en hart. Ik sta er voor open!

X Carlijn

Mijn e-book ‘Papa gaat over de tong’ is uit!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.