Veerle

Dansmoves

“Carlijn, installeer even de app TikTok van Musically.” Ze praat met volle mond. Neemt een slok drinken om het weg te spoelen. Ik probeer via mijn App Store de app te vinden. Weet even niet meer hoe dat precies moet.

“Nee joh. Niet zo. Kom maar.” Ze trekt de telefoon uit mijn handen. Ramt op het scherm. Scrolt van links naar rechts. Maakt een profiel aan. Kijkt mij plots aan.

“Wat is er?”

“Niks. Waarom?”

“Je kijkt naar mij…”

“Ja. Dat klopt. Mag dat niet? Je bent mijn nichtje. Ik vind je leuk. Ik kijk graag naar je.”

“Hmmm. Oké. Kijk. De app is gedownload. Nu kan je Musically filmpjes kijken.”

Onhandig scrol ik langs filmpjes van meiden die ik niet ken. Ik schrik! Kinderen zijn het nog! Ze draaien wulps met hun heupen. Ik pyjama shorts en strakke topjes. Likken aan hun vinger voor de lens van de camera. Knipogen. Het doet mij blozen van verbazing. Het voelt ongepast dat ik dit zie.

‘Zullen hun ouders hier van op de hoogte zijn?’ Is het eerste wat ik denk. Blijkbaar kijk ik niet ‘chill’ genoeg. Ze kijkt mij bedenkelijk aan.

“Cool he? Vind je niet? Kijk, dit zijn mijn filmpjes.”

Vervolgens kijk ik naar de filmpjes van mijn dansende nichtje Veerle. Godzijdank minder uitdagend. Niet draaiend met haar kinderheupjes. Een onschuldig liedje zonder de termen hoer, chillen, dope of woorden die ik niet begrijp laat staan wil kennen. Ik zie een heel normaal meisje. Dansmoves die bij haar leeftijd horen. Ze likt niet aan haar vingers. Kijkt niet uitdagend in de lens. Ze is gewoon Veerle. Tien, vrolijk en spontaan. Zoals ik haar ken.

“Superleuk lieverd. Ik ga je zeker volgen!”

“Tof. Misschien kunnen we een keer samen een filmpje opnemen. Maar nu moet ik naar school. Zwaai je mij nog uit?”

Ze geeft een dikke kus. Stiekem houd ik haar wat langer tegen mij aangedrukt. Koester het moment. Ik zwaai haar uit. Wat wordt ze groot. Laat maar komen die tienerjaren. Ook al volg ik niet meer iedere hype van haar, zolang ze dansmoves wilt maken met haar tante zit het wel goed!

x Carlijn

Mijn e-book ‘Papa gaat over de tong’ is uit!

1 gedachte over “Dansmoves”

  1. De tijd vliegt met de kleine mensjes. Geniet van je nichtjes. Als je morgen wakker wordt zijn ze volwassen. 20 jaar geleden liep ik met kleine Djon voor het eerst de Bernadetteschool binnen. Mijn zoon……. nu nog maar de verhouding is nu verschoven naar vriend. Zo ook met Djenna, niet meer de kleine meid maar een prachtige jonge vrouw geworden die haar verantwoording kent en neemt.
    O ja……. er zijn bij beiden ook dagen geweest………………..

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.