blinds-201173_1280

Nieuwe buren

“Sssst. Zachtjes.” Ik zit op handen en knieën op het aanrecht. Gluur stiekem door de luxaflex naar buiten terwijl ik mijn vriend achter mij de keuken in hoor komen.

“Wat doe jij nou op het aanrecht?” Vraagt hij verbaasd.

“Ssssst. Zachtjes zei ik toch?”

“Naar wie gluur je?” vraagt hij op fluistertoon.

“Ik zie misschien onze toekomstige buren.”

Hij begint hard te lachen.

“Waarom kijk jij in hemelsnaam stiekem naar onze nieuwe buren?“

“Sssst. Ik wil niet dat ze denken dat ik nieuwsgierig ben….” Fluister ik terug.

Terwijl ik het zeg hoor ik hoe stom het klinkt. Zie mij hier zitten. Achter half gesloten luxaflex bovenop het aanrecht terwijl de makelaar de potentiele nieuwe kopers verwelkomt.

Sinds een week staat er een ‘te koop’ bord in de voortuin van onze buren. Al dagen is het druk in de straat. Echtparen die 6 keer voorbij fietsen. Jonge gezinnen die de straat en omgeving verkennen. Een keurige dame die voorbijgangers aan spreekt om te vragen naar de buurt activiteiten. Een meneer die zogenaamd onopvallend over onze schutting heen gluurt. Blijkbaar een deurtje vergist. Of net als ik nieuwsgierig naar de buren.

Funda wordt massaal bezocht. Huizen staan maar kort te koop. Vraagprijzen worden overboden. Het is een gekte op de woningmarkt in het Westland. Starters kunnen nergens terecht omdat de prijzen de pan uit rijzen. Die onrust is duidelijk voelbaar. Ook in mijn straat.

“Ooooh ik zie haar!” fluister ik enthousiast. “Ze ziet er aardig uit.”

“Hoe dan?” Vraagt mijn vriend rustig terwijl hij koffie inschenkt.

“Nou. Ze kijkt blij.”

“Is dat niet logisch als je je potentiele huis komt bezichtigen?”

“Ach ja.” Zucht ik. Ik draai mij om. “Misschien heb je ook wel gelijk.”

Ik spring van het aanrecht af. Er zit niets anders op dan rustig af te wachten. Maar zodra het bord uit de voortuin verdwenen is kan ik het waarschijnlijk niet laten om te vragen wie onze nieuwe buren worden. Niet uit nieuwsgierigheid maar uit belangstelling.

Want zeg nu zelf: Beter een goede buur dan een verre vriend. Toch?

X Carlijn

Mijn e-book ‘Papa gaat over de tong’ is uit!

1 gedachte over “Nieuwe buren”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.