17-08 van antal

Ga je mee?

Ik ben al wakker. Kijk naar jou. Je bent vandaag jarig. Totaal ontspannen lig je te slapen. Ik sluip de trap af. Wek jouw kids om een ontbijtje voor papa te maken. Met een kaarsje in jouw broodje geprikt komen we boven. We ploffen op bed, geven jou cadeautjes. Er wordt gezongen, gekust en geknuffeld.

‘s Middags met zijn allen naar de kermis. Hoe gaaf is dat als papa jarig is tijdens de feestweek in het dorp! Fristi en poffertjes op een terras. Jouw hand kroelt in mijn nek. Een vluchtige kus op mijn wang. Een knipoog. Ik zie dat je gelukkig bent.

Precies een jaar geleden tikte ik tijdens dit dorpsfeest op je schouder en schreeuwde in je oor:

“He Thierry! Ik herinner mij nog van vroeger dat jij vandaag jarig bent! Gefeliciteerd!”

We raakten aan de praat. Een paar maanden later kwam ik bij je op de thee. Oude vlinders werden wakker. Niet veel later een setje. Verkering met mijn oude klasgenoot.

De namiddag breekt aan. Wijnglazen worden gevuld. We proosten. Onze families gemixt. Ouders, broers, zussen en vele kindjes er bij. Alsof het nooit anders is geweest.

Jouw huis is ons thuis geworden. Opgeknapt en heringericht naar onze beider smaak. De ene week zijn jij en ik een wij. De andere week met jouw kids er bij. We hebben onze weg gevonden. Samen een leven opgebouwd.

Ik ga staan. Tik op mijn glas. Neem het woord. Blik terug op het afgelopen jaar. Vertel hoe blij ik met jou ben. Hoe ik geniet van onze gesprekken, van jouw rust en ons plezier. Oude en nieuwe dromen die we samen uit gaan laten komen. Onze parachute sprong en de reis naar La Palma afgelopen voorjaar. De wens om samen naar Rome te reizen om door de imponerende stad te struinen. Foto’s maken van de oudheden en musea. De sfeer proeven van de Italiaanse restaurants. Smullen van wijnen en pasta’s.

En dan vertel ik je dat je nu (ja NU!!!!) deze blog moet lezen op mijn blogsite. Deze website die ik van jou en jouw broers voor mijn verjaardag kreeg. Toepasselijker kan niet dan dat ik hier mijn verjaardagscadeau aan jou geef. Dus lees maar verder Thier, nu ja….

Ik ga je verrassen:

Ik heb al geboekt. Twee tickets naar Rome. Hotel naast het Colosseum. Even weg van hier. Jij en ik. De prachtige stad met haar oudheden door jouw camera en kunstenaarshand laten vastleggen.

Ik proost op jou. En op ons. En op de vele dromen die nog uit gaan komen.

Gefeliciteerd schat. Ga je met mij mee naar Rome?

X Carlijn

Mijn e-book ‘Papa gaat over de tong’ is uit!

5 gedachten over “Ga je mee?”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.