Mijn brief voor haar laatste wens….

November 2015

Hallo Robert ten Brink & Crew van ‘All you need is love’,

“Zal ik…
Of zal ik niet…..
Eeehhhmmm…..
Tja……Jeetje”
Zo heb ik de afgelopen week doorgebracht.
Zoals je ziet is het wikken en wegen doorgeslagen naar de positieve kant en heb ik zojuist op het knopje verzenden gedrukt. Niet voor mijzelf, want ik hoef eerlijk gezegd niet perse met mijn snuitje op tv. Maar, mijn oma heeft nog 1 grote wens en er is maar 1 persoon die die wens op korte termijn in vervulling kan laten gaan en dat is Robert ten Brink met zijn ‘All you need is love show’!

Oma Janny is 91 jaar oud en woonde tot enkele maanden geleden zelfstandig. Oma reed tot haar 83-ste nog auto en ging vaak in haar uppie op vakantie. Ze genoot van het leven en ging er voortdurend op uit. Tot op de dag van vandaag is zij piepjong van geest en heeft zij een geheugen als een olifant: alle politici, voetbalspelers, dagelijks nieuws, etc…niets ontgaat haar en ze onthoudt een ieders naam of bezigheden. Altijd geïnteresseerd in haar medemens. Ze loopt nooit in oude oma jurken maar tiptop gekleed en met de lipjes gestift.

Toen oma 85 jaar oud was vierde zij dat niet met haar bejaarde vriendinnen maar zij vertrok met de taxi naar het circus theater waar Ernst Daniel Smid op trad met de 3-Baritons. Haar droom kwam uit: Ze mocht op de foto met Ernst en hij feliciteerde haar met haar verjaardag! Tussen ons gezegd: Oma is in de ban van Ernst Daniel Smid. Oma zit kwijlend voor de tv…niet vanwege haar hoge leeftijd maar vanwege de looks van Ernst. Oma droomt over een ontmoeting, luistert in trance naar zijn diepe rustige stem…Krijgt kriebels in haar buikje als ze denkt aan die grote robuuste man.
Afgelopen week heeft oma te horen gekregen dat zij na een groot hartinfarct en diverse operaties niet lang meer te leven zal hebben.
Ze woont nu in een verpleeghuis en zal niet terug kunnen keren naar haar zelfstandige woonruimte. Oma wilt er alles aan doen om 105 te worden maar helaas ziet het er niet naar uit dat zij dat zal redden. Vorige week hebben wij als familie een zogezegd ‘familiegesprek’ gehad met haar artsen. Inmiddels zijn haar enige dochter Ineke en haar drie kleindochters (Ik ben de jongste van drie kleindochters)  druk in de weer met het leegruimen van haar woning maar natuurlijk willen wij graag oma haar laatste weken/maanden zo aangenaam mogelijk maken. EN…natuurlijk….haar laatste levenswensen vervullen.
Je raadt het al: Ernst Daniel Smid!

Zou jij er voor kunnen zorgen dat oma nog een maal Ernst kan ontmoeten?
Een zoentje op haar broze wangetje?

Een glimlach van Ernst speciaal voor haar, in haar troebele oogjes?
En mogelijk zelfs een stukje opera?
Het is veel gevraagd maar aangezien jij mensen van de andere kant van de wereld in een oogwenk hier heen kan toveren, moet dit jou vast ook lukken.
Dit keer geen ‘All you need is love voor de eeuwigheid’ maar een laatste ‘love-wens’ van iemand die heel veel moeite heeft met het leven los laten maar dat ontzettend dapper doet!

Robert & Crew, ik ga met het volste vertrouwen op het verzendknopje drukken en ik hoop met heel mijn hart dat jullie en Ernst mijn broze omaatje nog 1 keer kunnen laten genieten voordat zij haar oogjes definitief sluit.
Alle liefs,
Carlijn

———————————————————————————-
Januari 2016.

Yes…gelukt!
Vandaag zijn de opnames gemaakt.
Aanstaande zaterdag of volgende week zaterdag volgt de uitzending!
Wordt vervolgd.
Bij deze alvast een voorproefje!

 

Mijn e-book ‘Papa gaat over de tong’ is uit!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.