Mijn leven lang….

Door Carlijn Willemstijn
dinsdag, 27 augustus 2024
1 reactie

“Is dat een plakplaatje?” Zegt hij lachend.

“Nee joh, die is echt.” Zeggen we tegelijk.

Hij lacht. Neemt nog een slok van zijn biertje. We zwijgen en kijken hem afwachtend aan. Zijn bierflesje zakt omlaag. Stomverbaasd zegt hij:

“Serieus? Ooh. Maar hij is zo fijn en scherp dat ik dacht dat het niet echt was. Het is dezelfde. Is dat toeval? ”

We barsten in lachen uit.

Terwijl een ander dat ongepast zou vinden, hier naast de kist van haar vader tijdens de condoleance geven wij elkaar alleen maar een knipoog. Wij weten wel beter. Zonder woorden voelen wij elkaar aan. En daarom, juist daarom, omdat wij altijd weten wat de ander voelt of denkt, hebben wij gister (een dag na het overlijden van haar vader) voor dezelfde tatoeage gekozen. We vieren het leven. Juist nu. Toepasselijker kan niet.

“Tof!” Zei Sandra, eigenaresse van Belleza Natural Ink direct na ons verzoek. “Ik ga voor jullie aan de slag.”

De fineline tattoeage die ze ontwierp staat symbool voor onze bijzondere vriendschap. Bijna tien jaar geleden kwam ik bij Inge thuis om voorlichting te geven over leven met een stoma. Nooit gedacht dat wij, beiden met stoma, zó hecht zouden worden. Een vriendin die hetzelfde in het leven staat als ik. Beiden tientallen jaren gebalanceerd tussen ziekte en gezondheid, ons plekje moeten vinden in de maatschappij met onze beperking en tegelijkertijd zorgzaam voor onze omgeving en een mantelzorg taak voor onze ouders. Aan een half woord hebben wij genoeg. Ondanks onze tegenslagen altijd met humor en veerkracht in het leven.

Nu staat hij daar. Op onze enkeltjes. Ons hart voor elkaar. Met een stomaroosje, het symbool voor kracht, het symbool voor hoop, infinity en niet te vergeten onze grap: Een piepklein sterretje want die hebben we tenslotte beiden niet meer ;-). Zeer nauwkeurig gezet door Sandra met de fineline techniek waardoor hij net zo sierlijk, verfijnd en liefdevol is als onze vriendschap.

Inge, met liefde draag ik je mee bij iedere stap die ik zet. Mijn leven lang!

X Carlijn

Wil je misschien ook een fineline tattoo? Neem eens een kijkje op Sandra haar website of insta: https://belleza-natural-ink.nl

1 reactie

  • Dat is een geweldig verhaal en ik ben gelijk weer op de hoogte het is een ‘fijn’ verhaal en ik zal er mijn oog op laten vallen. Want ik weet gelukkig over wie het gaat

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.